В столичните ромски квартали „Филиповци“ и „Факултета“ от днес се

...
В столичните ромски квартали „Филиповци“ и „Факултета“ от днес се
Коментари Харесай

Огнища на зараза: Още по-строг режим в софийските ромски квартали от днес, ето какви са мерките

В столичните ромски квартали „ Филиповци “ и „ Факултета “ от през днешния ден се вкарват по-строг режим на напредването. Причината е, че тук се откриват от ден на ден инфектирани с ковид.

"Столичната дирекция на вътрешните работи провежда контролно пропускателни пунктове на изходите. Задължително е всички работещи да се снабдят със служебни бележки от работодателите си, които да показват при инспекциите.

Това решение взехме дружно с Националния действен щаб на среща при министър ръководителят господин Бойко Борисов.

Ген. Венцислав Мутафчийски осведоми, че записват по-голям брой инфектирани с COVID-19 в двата квартала ", осведоми кметът на София Йорданка Фандъкова.

"Заедно с доктор Пенчев, шеф на столичната здравна ревизия, организираме тестването на всички открити контактни жители ", осведоми градоначалникът.

"Продължаваме с дезинфекцията в рисковите квартали. Екипи на спешната дирекция на Столична община, на кмета на регион „ Красна поляна “ и почистващите компании дезинфекцират всекидневно „ Филиповци “ и „ Факултета “, написа кметът на София във Facebook и посочи:

"Събирания на групи от повече хора в тези квартали няма да бъдат допускани. Моля, жителите, да съблюдават напътствията на полицията и на здравните инспектори, които са на място ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР