В Столичната община започва обсъждането на проблемите на Витоша под

...
В Столичната община започва обсъждането на проблемите на Витоша под
Коментари Харесай

Столичната община обсъжда възможни решения за проблемите на Витоша

В Столичната община стартира разискването на проблемите на Витоша под надпис " Само истината за Витоша ". По време на полемиката ще бъде разисквано бъдещето на планината и развиването ѝ като европейско място за отдих и спорт с съвременна инфраструктура. Същевременно от " Витоша ски ", които стопанисват ски зоната, оповестиха, че имат направен проект за развиване на туризма на Витоша, както и за модернизиране на ски зона " Алеко ". Според концесионера желанията не се извършват, поради бавещия се с години проект за ръководство на Национален парк " Витоша " и поради каузи, които зелени неправителствени организации водят против него.

София

След гражданско неодобрение през 2012 година бяха направени промени в Закона за горите, които са забранили всевъзможни капиталови и строителни дейности в планината, защото проектът за ръководство на Витоша като народен парк не разрешава смяна на предназначението на земите под оборудванията.

" Витоша ски " дава обещание да подмени старите уреди и да построи нови, с цел да трансформира планината в прелъстителен ски курорт.

Много места на Витоша са се трансформирали в нерегламентирани паркинги, огромна част от хижите не работят, няма задоволителен градски превоз до планината. Столичната община упорства да има задоволително лостове, с цел да може да изисква вложения и рационализация на оборудванията, без значение кой е операторът.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР