В статията “Русия и българската криза” Стоянов пише още:“С безобразните

...
В статията “Русия и българската криза” Стоянов пише още:“С безобразните
Коментари Харесай

Ще скъсаме със зависимостите от Москва, въпреки някои долнопробни факти

В публикацията “Русия и българската криза” Стоянов написа още:
“С безобразните си военни дейности през 1804, 1807, 1828 и 1854-та (Русия, б.а.) опожари страната, погуби популацията и в последна сметка я остави на произвола на поробителите. Трябва да се означи, че тези войни не се въодушевяваха в никакъв случай от ползите на България, чието име не бе даже произнасяно “.

Това препраща към Карл Густав Юнг, който отелязва: Всяка взаимозависимост е неприятна, без значение дали е от алкохол, опиати или от идеализъм.

Най-страшните хора на света са идеалистите. Те са и най-жестоки и са причина за всеобщи кръвопролития. Защото имат вяра в нещо, имат вяра прочувствено, имат вяра непременно. Понякога разрушените идеали трансформират хората в зверове.

Има и платени идеалисти. Има и просто платени…

България е в комплицирана обстановка: по какъв начин да постъпим със 144-годишни зависимости от Русия? Трудността идва от това, че не са малко хората, които толкоз са привикнали с това, че възможното разкъсване с някои от зависимостите ги хвърля в ужас и мощно се гневят. За да защитят идеалистичните си показа за приятелство и дружба, те акцентират двете освобождения, подарък от дядо Иван и поклонението пред съветската просвета. Това с освобождението от ден на ден замязва на сюжет от сборника с разкази на Михаил Булгаков „ Колекция от долнопробни обстоятелства “. Колкото до уважението към съветската просвета – то си остава и няма нищо общо със зависимостта. Още повече, че не са толкоз доста българите, които в действителност познават съветската просвета. А които я схващат, са още по-малко…

Скъсване на зависимостите е доказателство за национално самоосъзнаване. В случая става дума за тези от Русия, само че това се отнася и за всички останали. Руските обаче са на границите на патологията, по тази причина е толкоз значимо да се излекуваме като нация и народ без комплекси.

За да си извоюваме свободата, този път от освободителката, би трябвало да създадем няколко стъпки.

1. Да се заемем незабавно с подсилване на националната сигурност. Тжва значи цялостна проверка на работата и фрагментите в специфичните служби. Влиянието в тях и сега е най-силно от ГЕРБ, Движение за права и свободи и по-малко от Българска социалистическа партия. Три проруски партии, чиито фрагменти в службите ги трансформират в едва звено, което освен не обезпечава сигурност, само че служи и обслужва съветските ползи. Същите хора подават към институциите Президент, Народно заседание и Правителство неточна, а от време на време манипулирана и даже изцяло погрешна информация. От което следва взимането на неверни решения.

2. Скъсване на енергийната взаимозависимост. Напълно действително е да реализираме нулева енергийна взаимозависимост. Това значи Лукойл да преработва непознат нефт, което и в този момент се прави, само че се вършат опити този развой да се забави или изобщо да се осуети, което да провокира обществено напрежение в страната. Газ към този момент се договаря със Съединени американски щати и Азербайджан, този развой би трябвало да продължи. Втечненият газ през океана се оказва по-евтин от съветския.

3. Правителството би трябвало съгласува с политическите сили за наказания против дефинира лица и компании, които пробват да заплашват сигурността на страната посредством заемане на позиция, обслужваща съветските ползи. Например да се упражни надзор върху Виваком, която, съгласно значително източници, е с прикрита съветска благосъстоятелност, а тя е правоприемник на активите на БТК (чрез НУРТС, компания от активите на КТБ), а там е цялата система за аналогова връзка на българските служби и на българската войска, която не е цифрова и не може да бъде атакувана от хакери.

По тези въпроси би трябвало да има народен консенсус.

Независимостта ще бъде извоювана. Както се случи Съединението, макар съветската опозиция, а по-късно и актът на Независимостта от 22 септември 1908 година.

Емил Азар
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР