В Стария град няма достатъчно обществени тоалетни за чуждите туристи.

...
В Стария град няма достатъчно обществени тоалетни за чуждите туристи.
Коментари Харесай

Туристите стискат Старият град без WC

В Стария град няма задоволително публични тоалетни за непознатите туристи. За това алармират непрекъснато живеещите в архитектурния резерват пловдивчани. „ Тоалетните за туристите са огромен проблем. Гледам всеки ден по какъв начин пред нас минават групи и някои се озъртат и влизат да се облекчат в необитаваните къщи край Хисар капия. Срамота е за града ”, споделя Таня Магърдичян. Тя живее на „ Цанко Лавренов ” - улицата, по която идват групите от пл. „ Александър Малинов.

В резервата има една социална тоалетна, която е зад „ Конюшните на царя ”. Тя обаче не е добре обозначена. Така туристите не подозират за съществуването и търсят скрити места, с цел да се облекчат. „ Мъже и дами влизат на групи в дворовете на изоставените къщи! Не може ли да се слагат химически тоалетни на няколко места и да се реши въпросът ”, пита госпожа Магърдичян.

В кметството на „ Централен ” признаха, че досега не са се занимавали с този внимателен проблем. „ Трябва да го обсъдим и евентуално да сложим някакъв вид химически тоалетни като в Капана. Трябва обаче да се съблюдава архитектурният жанр. Другият метод е да сложим тоалетни в Информационния център на ул. „ Цанко Лавренов ”, сподели арх. Петър Петров. Според него туристите трябвало да бъдат предупреждавани, че тоалетни има единствено на Източната врата и до Конюшните.

Друг проблем за гостите на резервата са неравните тротоари и разместения калдъръм. Силните порои са отнесли пясъчната заварка сред камъните в Стария град. На доста места фугите сред тях са оголени изцяло и са доста дълбоки. На други пороите са разместили блоковете и настилката е станала рискова за вървене. От " Централен " дават обещание да пуснат отчет за пренареждането на камъните.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР