В Стара Загора се отстраняват щетите от снощната двучасова гръмотевична

...
В Стара Загора се отстраняват щетите от снощната двучасова гръмотевична
Коментари Харесай

Оценяват се щетите от пороя в Стара Загора

В Стара Загора се отстраняват вредите от снощната двучасова гръмотевична стихия, съпроводена с пороен дъжд. Няма потърпевши или бедстващи хора.

Над 70 сигнала са получени до този миг на " горещия телефон " на община Стара Загора, заяви за БНР заместник-кметът Йордан Николов.

" Има доста клони паднали в целия град, няколко дървета счупени, едното върху кола е паднало. Проблемът сътвори В и К-проектът, защото пороите, минали през него, отвориха доста дупки ".

Аварийни екипи и тази заран не престават да разчистват и отстраняват вредите:

" ЖП гарата беше наводнена нощес, наводнения по бул. " Славянски ". Мисля, че до края на деня ще бъде възобновено всичко, целия град ще бъде възобновен. Наносите, които са от В и К-проекта със запушените шахти, също ще бъдат възобновени ".

20 обитаеми места и квартали на града са останали за малко без ток.

Възстановени са повредите по електропреносната мрежа и към този час няма обитаеми места в общината без електрозахранване.

Йордан Николов уточни, че община Стара Загора има подготвеност да възвърне вредите, породени на автомобил с паднал клон.

Екипи на сметосъбиращата компания, както и от общинския отдел „ Озеленяване и комунални действия “ работят от 5.00 часа сутринта по премахване на основаните проблеми, разгласи още зам.-кметът Йордан Николов. Той посочи, че няма потърпевши хора. Клон е паднал върху лек автомобил вследствие на мощния вятър.

По думите на Йордан Николов вследствие на ВиК плана са се образували огромни наноси с пясък, трошляк и камъни, които са запушили канализационната мрежа. Наводнена е жп гарата, както и бул. „ Славянски “.

Работят всички екипи от отдел " Озеленяване и комунални действия ", сметосъбиращата компания също, с цел да се възвърне градът от снощната стихия. Има доста паднали клони, 5 счупени дървета.

Наносите, довели до задръстване на шахтите също ще бъдат възобновени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР