В сряда Цветалин Ганчев отишъл с приятели да поплуват, а

...
В сряда Цветалин Ганчев отишъл с приятели да поплуват, а
Коментари Харесай

Млад мъж спаси две деца от удавяне на вълнолома в Аспарухово

В сряда Цветалин Ганчев отишъл с другари да поплуват, а минути по-късно на вълнолома в Аспарухово пред очите му се разиграла страшна сцена.
„ Имаше две деца на забележима възраст 8-9-годишни, които скачаха от камъните и се забавляваха. Едно от децата беше повлечено от течението и си заплете краката на мрежите в морето. Виждаха се единствено крайниците му. Успях да разплета мрежите и извадя детето. Морето беше бурно. Второто дете беше на по-отдалечено място в морето. След като извадих и него съм примрял на излизане от водата. Бях в потрес, децата също”, споделя Цветалин Ганчев.
Двете деца се отървават на косъм. Проверката на Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури на идващия ден не открива мрежата в морето.
„ Вероятността да е отнесена от морето или да е извадена в късните часове е огромна. Всяка мрежа, която се намира на 200 метра от този вид основание, е бракониерска, това се глоби. Лошото сега е, че не може да потвърдим на кого е мрежата. Ние ще създадем следствие, в случай че се потвърди кой е индивидът, ще си понесе последствията”, съобщи шефът на ИАРА доцент доктор Галин Николов.
Флагът в този ден бил червен, къпането около оборудването – неразрешено, а мястото е неохраняемо. Цветалин споделя, че децата били добре, родителите им му благодарили за смелата постъпка. Малките момчета се озовали на съдбовното място сами, без родителите им, които по това време били на работа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР