В сряда има цели три двубоя от родния футболен елит,

...
В сряда има цели три двубоя от родния футболен елит,
Коментари Харесай

Лудогорец ще спре победната серия на Локо Пд

В сряда има цели три дуела от родния футболен хайлайф, всеки един от които буди любознание поради изравнените сили и евентуалните изненади.

ХЕБЪР - БОТЕВ ВРАЦА (ДНЕС, 15.30 ЧАСА)

Първият за деня дуел ни оправя към Пазарджик, където Любослав Пенев има задачата да спре пропадането на своя тим, а противникът е повече от подобаващ за задачата. Хебър позволи провали от Левски, Пирин и Арда и в този момент ще се опита да възвърне позиции в елита, където в един миг се бе настанил комфортно в топ 6. У дома обаче " зелените " към този момент инкасираха две провали - от водача Локомотив Пд с 3:4, както и от Пирин, за които това бе първи триумф през акцията. 

В същото време Ботев Враца се радва на положителен старт на кариерата си във Враца на своя нов треньор Христо Янев. Бившият ментор на " орлетата " взе значимо 1:0 над Берое в дебюта си на стадион " Христо Ботев ", а евентуално точки могат да бъдат извоювани и в Пазарджик, само че за задачата отборът на наставника би трябвало още веднъж да демострира зряла игра в обрана. Навън Ботев не играе изключително сполучливо и точно проваляне от Арда докара до промяна на Дани Моралес след 0:4. 

Прогнозата ни в този момент е за домашен триумф, който да спре пропадането на Хебър.

ПРОГНОЗА: 1: 1.69

СЛАВИЯ - ЛЕВСКИ

Веднага след дербито от долната половина на класирането е време за най-старото столично дерби. В него наставникът на Славия Иван Колев ще запише още един дебют за " белите " пред лична аудитория, откакто преди дни записа загуба с 0:2 на " Лаута " в първия дуел след злощастната епоха на " Хосе Мария Бакеро ". Опитният ментор има тежката задача да спре пропадането на столачани, които не престават да затъват в подреждането, откакто противниците към тях натрупат точки в последните кръгове. 

На собствен ред Левски записа триумф над Етър преди дни с 1:0, само че макар осезаемото притежаване на топката, още веднъж имаше известни компликации против противник от дъното. По традиция Славия е костелив орех за " сините ", които в този момент ще се опитат да пресечен тази отрицателна наклонност. Преди година Славия на два пъти ликува в дербито след 2:1 вкъщи, и ново 2:1, само че към този момент на " Георги Аспарухов ". 

ПРОГНОЗА: ГОЛ/ГОЛ: 2.25

ЛУДОГОРЕЦ - ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ (ДНЕС, 20.30 ЧАСА)

Спокойно може да се каже, че последните мачове на Лудогорец в елита не са от най-убедителните. Тимът на Ивайло Петев трябваше да мине през поврат в " Надежда " за 3:1 над Локомотив, измъкна и 2:2 от Ботев Пловдив в последната секунда. А с цел да съкрати разликата с водача Локомотив Пд, родният първенец би трябвало да преследва наложителен триумф вкъщи против " смърфовете ". Но кой може да отпише с лека ръка гостите от " Лаута ", записали впечатляваща серия от 9 следващи триумфа. Единствено Ботев Пловдив взе точка от " черно-челите " след 1:1 на старта на сезона. 

Дори букмейкърите са безсилни, когато против водача в класирането се изправя хегемонът. Гостите от Пловдив са със статут на новобранец и това има своята логичност, макар че през годините " смърфовете " успяваха да играят сполучливо против " орлите ".

ПРОГНОЗА: 1: 1.4

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР