В сряда, 21 октомври, започна 21-ото издание на Банско филм

...
В сряда, 21 октомври, започна 21-ото издание на Банско филм
Коментари Харесай

Започна 21-ото издание на Банско филм фест

В сряда, 21 октомври, стартира 21-ото издание на Банско филм фест.

Мястото, където българската аудитория може да види най-новите филми на планинарска, приключенска и рискова тема.

70 кино лентата от 30 страни в целия свят са включени в програмата, а 30 от лентите ще се борят за наградите в шест категории. Прожекции за феновете има от сряда до неделя в три зали, а в случай че времето разрешава и на площада пред читалището в града.

Журито се оглавява от испанския режисьор и създателя на филми Хавиер Раязара.

" Нашите посетители са най-големите звезди на рисковите спортове и приключенията. Анти Бур от Полша ще бъде една от нашите звезди. Тя е първата жена, спуснала се със ски от осемхилядника Манаслу. Барбара Зангел и Джако Полархер са най-елитната катераческа взаимозависимост. Те ще опишат за своето достижение на най-трудната стена на Агер. Те ще показват и кино лентата си " 24-часова авантюра ", чиято примиера ще бъде на фестивала в България ", показа в изявление за Българска национална телевизия Александра Петрова-Антонова, управител на Банско филм фест.

Сред огромните български имена ще бъдат доцент Кънчо Долапчиев, Ивайло Нинов, Алексей Жалов и Дойчин Боянов. Освен филми тази година съпътстващата стратегия от изложения, уъркшопове и интензивности е богата.

Автори: Цветелина Абрашева и Огнян Колчаков

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР