В средносрочен и дългосрочен план леченията на COVID ще помогнат

...
В средносрочен и дългосрочен план леченията на COVID ще помогнат
Коментари Харесай

Леченията на ковид ще преодолеят пандемията

В средносрочен и дълготраен проект лекуванията на Коронавирус ще оказват помощ за превъзмогване на пандемията, оптимист съм за това, съобщи изпълнителният шеф на Европейската организация по медикаментите (ЕАЛ) Емър Кук пред евродепутатите от комисията на Европейския парламент по околна среда, публично здраве и сигурност на храните.

Леченията са извънредно нужни, до момента в Европейски Съюз одобрихме три медикаменти, обещаващи са новините за хапчетата на " Мерк " и " Пфайзер ", добави тя. По нейните думи след две седмици се чака изясненост дали утвърдените в Европейски Съюз ваксини противодействат на варианта Омикрон на вируса на Коронавирус.

Кук уточни, че производителите на ваксини ревизират дали има нужда препаратите да бъдат изменени поради възникването на нови варианти. Тя посочи, че в случай че се наложат промени, ще бъдат нужни 3-4 месеца за начало на производството на усъвършенстваните ваксини.

Дотук имунизациите работят и избавиха доста хора. Въздействието им с времето отслабва, по тази причина препоръчахме подсилващи дози за навършилите пълноправие, означи Кук. По нейните думи към този момент имунизациите остават главното средство за битка с пандемията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР