В средата на 2022 г., по времето на кабинета Петков“

...
В средата на 2022 г., по времето на кабинета Петков“
Коментари Харесай

Революция в МВР – полицаи с различна сексуална ориентация си направиха синдикат

В средата на 2022 година, по времето на кабинета „ Петков “ има самодейност на служителя на реда Петромир Генчев от Враца да бъде основан профсъюз на чиновниците на Министерство на вътрешните работи за тъждество и интеграция. Идеята е тя да пази правата на хората с друга полова ориентировка, които работят в министерството.

Очакването на Генчев тогава е да се срещне с тогавашния отраслов министър Бойко Рашков. Тази среща обаче по този начин и не се състои.

„ Една година чакахме, до момента в който беше служебно държавно управление на власт – те имат напълно други отговорности, нямаше причина да желаеме срещи. Времето е пред нас – когато може. Знаете, че има доста проблеми в нашата система и някои са доста по-належащи. Влизаме в състояние “, разяснява пред бТВ основателят за основаването на профсъюза.

По думите му срещата с Рашков не се е състояла поради оставка на държавното управление на Кирил Петков.

Генчев към момента е не е търсил среща с новия министър на вътрешните работи Калин Стоянов, само че се надява че рано или късно такава среща ще се състои.

„ Синдикатът го има, регистриран е, ние действаме. Тази среща е значима, с цел да могат да се издигнат въпросите по отношение на положителни европейски практики. Много диалози съм провел с сътрудници, естествено неофициални, тъй като ги е позор да се оплачат от тормоз. Повечето са дами “, посочи Петромир Генчев.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР