В сравнение с други европейски столици и големи градове в

...
В сравнение с други европейски столици и големи градове в
Коментари Харесай

Тихомир Безлов: По доверие в полицията София е на едно от последните места в Европа

В съпоставяне с други европейски столици и огромни градове в Европа София е на едно от челните места съгласно критерия визия на хората за престъпност. Това сподели в изявление за БНР Тихомир Безлов, старши анализатор по стратегия „ Сигурност “ в Центъра за проучване на демокрацията. Експертът разяснява тематиката преди кръглата маса „ Може ли София да стане по-сигурен град: Битова престъпност и доверие в полицията “, проведена от ЦИД.

Един от проблемите е обвързван с доверието в полицията, което за столицата ни е едно от най-ниските в европейски мащаб, посочи Безлов.

Като различен проблем в София се откроява доверието в другите и по този индикатор също сме на едно от най-ниските места в Европа.

В съпоставяне с други обитаеми места у нас, виждаме, че има огромно съмнение и към институциите, и към другия, с който съжителстваш, означи Тихомир Безлов в предаването „ Преди всички “ по БНР.

„ Хората не престават да я имат тази инерция на съмнение и недокладване към полицията, несъобщаване на закононарушенията. “

София концентрира най-малко половината от закононарушенията в страната, сочат данните на анализаторите.

„ София прави повече от половината. “

Във връзка с разкриваемостта на закононарушения Безлов посочи, че при жертвите казусът е с неналичието на противоположна връзка.

Темата за престъпността е претърпяла съществено развиване за последните 20 години, счита Тихомир Безлов.

„ За тези 20 години престъпността понижа приблизително към два пъти. “

При „ Досиетата „ Пандора “ прави усещане огромният брой българи – сред 200 и 500, разяснява специалистът. Според него разкритията ще покажат какви са „ мрежите, другарските кръгове, връзките “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР