В сръбските градове Приеполе, Сеница и Нови пазар е обявено

...
В сръбските градове Приеполе, Сеница и Нови пазар е обявено
Коментари Харесай

В тези сръбски градове е страшно! Обявиха извънредно положение

В сръбските градове Приеполе, Сеница и Нови пазар е оповестено изключително състояние заради проливните дъждове и преливане на реките, заяви сръбската национална телевизия РТС. Двама души се търсят в Нови пазар. Изграден е още един насип на река Лим за отбрана на село Бродарево. Прелели са също река Биелица и реките в Чачак и Тутин. 

В резултат на проливните дъждове, траяли повече от 15 часа в северната част на Косово, река Ибър е излязла от коритото си покрай основния мост в северна Косовска Митровица. Потоци и реки са прелели също в община Звечан, а над 50 къщи са наводнени.

Командирът на пожарната работа в Звечан Владан Радомирович съобщи, че даже най-възрастните поданици на Звечан не помнят сходна обстановка с наводнения. " Ситуацията е най-тежката за последните 50 години. Имаме огромни проблеми с наводненията, а равнището на река Ибър съвсем във всички точки се повишава. Всичко е в заплаха ", сподели той.

" Повече от 50 къщи са наводнени, сега най-трудно е в Грабовац, където имаше огромно свлачище, което откъсна стълбовете и е благополучие, че не паднаха върху къщите, тъй като щеше да има жертви “, сподели Радомирович. Той уточни, че всички екипи са ангажирани, само че способените служби не могат да се оправят, тъй като непрекъснато получават нови сигнали от жители.

Пътят, водещ от Северна Косовска Митровица и Звечан до Зубин поток, е блокиран заради свлачище и сега е непристъпен. Според Косово онлайн се вършат опити за разчистването му и се чака спомагателна техника.

Бедствено състояние е оповестено и в Нови пазар. Двама души, паднали в река Търнавица, са в неопределеност и издирването им продължава. От Градския щаб за изключителни обстановки молят жителите да заобикалят напредване и престой наоколо до реки и други водоеми, както и да не минават по спонтанни мостове. Учениците на територията на Нови пазар, които живеят в застрашени региони, бяха известени, че се освобождават от задължението да посещават образователни занятия втора промяна. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР