В Списъка на защитените детски градини и училища за учебната

...
В Списъка на защитените детски градини и училища за учебната
Коментари Харесай

264 детски градини и училища стават защитени

В Списъка на предпазените детски градини и учебни заведения за образователната 2023/24 година се включват 264 институции, реши държавното управление. Те са в общини и области, където мрежата от детски градини и учебни заведения е усъвършенствана, както и в региони с ниска плътност на популацията, гранични, планински и полупланински. При определянето им се регистрира свързаността с пътната мрежа сред обособените селища и особеностите на инфраструктурата.

Сред тях има 106 предпазени детски градини и 158 предпазени учебни заведения.

За предпазена градина се дефинира тази, която, в случай че бъде закрита, минимум 8 деца в наложителна предучилищна възраст ще пътуват на не по-малко от 14 километра или 5 деца в наложителна предучилищна възраст ще пътуват на не по-малко от 20 километра до най-близката друга детска градина или учебно заведение.

За предпазено учебно заведение (от I до VII клас) се дефинира това, което в случай че бъде закрито или преобразувано, минимум 10 възпитаници ще би трябвало пътуват на не по-малко от 20 километра, с цел да учат.

За предпазено учебно заведение (от VIII до X клас) се дефинира учебно заведение, което при закриване или превръщане, минимум 15 възпитаници ще пътуват повече от 30 километра до най-близкото друго държавно или общинско учебно заведение, в което се организира образование в съответния клас.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР