В специално видеообръщение вицепремиерът по ефективно управление Калина Константинова обяви

...
В специално видеообръщение вицепремиерът по ефективно управление Калина Константинова обяви
Коментари Харесай

Правителството обяви структурата и ръководството на кризисния щаб за войната в Украйна

В особено видеообръщение вицепремиерът по дейно ръководство Калина Константинова разгласи структурата на спешния щаб към Министерски съвет, който работи за ръководство на рецесията, обвързвана с войната в Украйна. Виж видео тук!

Кризистният щаб е с 6 работни групи. Той се управлява от полковник Валери Рачев и кординира работата на всички институции.

"Днес приехме решението за даване на краткотрайна протекция, която е в сходство с директивата на Европейски Съюз, която се задейства за първи път в историята на Съюза. Временната протекция планува редица удобства и форми на помощ за всички хора, напуснали Украйна вследствие на военните дейности.

Това значи, че от петък на граничните пунктове жителите, които влизат от Украйна и желаят краткотрайна протекция, ще получават документ, с който да обитават законно в България. Този документ им дава права и отговорности - ще получат достъп до пазара на труда, до здравната и просветителната ни система, както и обществена поддръжка. Те ще имат задължението да съблюдават законите на страната ", изясни Константинова.

Освен управлението на щаба, във видеото се оповестяват и всички ограничения, подхванати досега от държавното управление, по отношение на хората, които идват в България от Украйна.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР