В специално обръщение към народа президентът Петро Порошенко заяви, че

...
В специално обръщение към народа президентът Петро Порошенко заяви, че
Коментари Харесай

Порошенко извънредно: Получих разузнавателни данни, че са струпани войски на границата, готови да ни нападнат всеки момент!

В особено послание към народа президентът Петро Порошенко съобщи, че над страната е надвиснала опасност от сухопътна интервенция срещу Украйна.

" Данни от разузнаването приказват за изключително сериозна опасност от сухопътна интервенция срещу Украйна. Получих документ, сводка от разузнаването и там на няколко страници са разказани детайлно всички сили на съперника, които се намират на разстояние няколко десетки километра от границата ни. Те са подготвени във всеки един миг да нахлуят неотложно на територията на Украйна ", съобщи Порошенко.

В изявлението си Порошенко означи, че предлага на Радата да вкара военно състояние за 30, а не за 60 дни, с цел да не попречи на идните избори. 

По-рано той подписа декрет да бъдат въведени в действие решенията на Съвета по национална сигурност и защита за военно състояние по отношение на напрежението в Черно море.
Отношенията сред Москва и Киев се утежниха на фона на напрегнатата обстановка в Донбас.

Киев неведнъж обвиняваше Москва във вмешателство в делата на Украйна и по-специално в присъединяване в спора в Донбас, шпионаж, хакерски атаки и даже в доставка на украински ракетни мотори в Северна Корея, а също по този начин и в опит да бъде похитена " княгиня Анна Ярославна ". 

Росия отхвърля тези обвинявания и ги назовава неприемливи. Москва нееднократно е заявявала, че не се явява страна от вътрешния украински спор и е заинтригувана от това Украйна да преодолее политическата и икономическа рецесия, в която се намира.

Превод: Блиц

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР