В специално интервю за Панорама държавният глава обяви, че са

...
В специално интервю за Панорама държавният глава обяви, че са
Коментари Харесай

Мнозина От Най-Богатите Българи Треперят След Думите На Румен Радев Преди Малко! Който Е Бъркал В Кацата

В особено изявление за " Панорама " президентът разгласи, че са нужни санкции за закононарушенията по време на приватизацията.

" Необходимостта от наказване за престъплениепо време на приватизацията е повече от явна и това би трябвало да се случи. Всички го чакаме и то от дълго време. И тук аз поздравявам предложенията на ръководещите, само че би трябвало да знаят, че отговорност би трябвало да носят освен престъпилите закона при приватизацията, само че и отговорните за неналичието на влияние. Истинската ангажираност е в откриване на схемите ", изясни Радев.

Президентът обаче добави, че е черноглед във връзка с успеваемостта на новия закон на ръководещите. Според него, с предлагането да отпадне отминалостта за закононарушение по време приватизацията, ръководещите сами си нанасят удар.

" Вижте какво забавно става в последните дни. С предлагането на ръководещите да отпадне отминалостта за закононарушение по време на приватизацията в действителност нанасят удар по личното си предложение за закон, тъй като както споделят те, част от нарушителите на закона били в настоящия парламент. Ако това в действителност е по този начин - тези хора с подадени имуществени заявления от години, към тези заявления няма никакви искания. Това значи, че законът, който оферират, не може да хваща такива хора, които сега са във властта. Този закон не може да хваща и хората, нарушили разпоредбите при приватизацията и сега са отвън властта. По този закон и по това предложение напуснеш ли един път властта, към този момент не подаваш декларация и можеш да харчиш откраднатото на воля ", съобщи Радев.

Война против президентската институция

Според Румен Радев има война против президентската институция, която не той е инициирал. С това той оправда на моменти острия си звук.

" Моят звук е резултат от действителността. Виждате, че цяла парламентарна комисия бе използвана за оклеветяване на моето име, само че създателите на тази акция очевидно подценяват българските жители. Аз последвам своето кредо, с което влязох в политиката преди година. Суверенитет, сигурност, правда, правдивост, антикорупция ", сподели президентът.

Радев разяснява, че неговото най-силно оръжие е истината, въпреки пълномощията на президентската институция да са лимитирани.

Борбата с корупцията

Държавният глава съобщи, че неговият ангажимент към правосъдната промяна нито стартира, нито свършва с избора на ръководител на Върховния административен съд.

" Отдавна заявих ясно, че в България няма политическа воля за битка с корупцията по високите етажи на властта. Отдавна показах ясна позиция, че с цел да бъде тази битка сполучлива би трябвало да имаме мощен и самостоятелен орган, който да може да разкрива, да пресича да разкрива и да проверява корупционни закононарушения ", добави той.

Според Радев, Консултативният съвет за национална сигурност е бил триумф, като задачата му е била да се реализира обединяване към ясни правила, които да водят към ефикасна битка с корупцията.

" Но най-големият триумф на този КСНС бе, че хората от които зависи тази битка с корупцията излязоха от анонимност. Това бе и най-голямата цел. Защото всички са привикнали да се крият зад груповата безнаказаност на Народно събрание. Борбата с корупцията по високите етажи на властта зависи от персоналния образец и от отношението на хората от тези етажи ", безапелационен бе президентът.

За спасяването на българските евреи

Според Радев поругаването на паметниците е тъкмо толкоз неприемливо, колкото и преиначаването на историята, като дефинира борбата с Москва по въпроса като взаимно „ неизгодна “.

" България е страна от Европейски Съюз, само че виждате че всеобщо се шири чувството за липса на вероятност, правдивост и сигурности единствено с оценки и подготвени предписания ние очевидно няма да можем да се оправим. би трябвало да се обърнем искрено към нашите проблеми, да се активизираме да запретнем ръкави и да обединим тъй като никой по-добре от нас не може да реши тези проблеми и не може да гради нашето бъдеще ", сподели президентът.

Според президента триумфът на всяко начинание зависи от общи старания, по тази причина и ще работи в тази посока.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР