В Солун се състояха масови протести срещу издаването на нови

...
В Солун се състояха масови протести срещу издаването на нови
Коментари Харесай

Масови протести в Солун срещу издаването на нови лични карти

В Солун се състояха всеобщи митинги против издаването на нови персонални карти. Демонстрантите се притесняват, че в документите ще бъде подложен чип, с който ще бъде допустимо следене от страна на управляващите. Очаква се позицията на Светия синод.

Около пет хиляди души събра актът на неодобрение в центъра на Солун против наложителната промяна на персоналните карти. Причината е в недоверието на жителите към новите документи, които са по европейски пример. Демонстрантите се притесняват, че в документите ще бъде подложен чип, с който ще бъде допустимо следене от страна на управляващите, защото ще демонстрира местоположението на жителите.

Премиерът Кириакос Мицотакис сподели, че " няма никакви чипове, камери или подслушващи устройства ".

Протестиращите носеха икони и църковни флагове в символ на дълбока набожност. Проблемът е и в средите на гръцката православна черква откакто част от духовниците на литургия поддържат митингите.

Очаква се през днешния ден изказване на Светия синод с разяснение, че въпросът с новите персонални документи няма религиозно измерение. Участници в демонстрацията обаче обявиха, че ще продължат да стачкуват и няма да одобряват новите персонални карти.

Източник: БНР
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР