„В Солун обещахме на Западните Балкани европейско бъдеще. Някои от

...
„В Солун обещахме на Западните Балкани европейско бъдеще. Някои от
Коментари Харесай

Борел: Някои страни от Западните Балкани ще получат статут на кандидати, други - не


„ В Солун обещахме на Западните Балкани европейско бъдеще. Някои от тях ще съумеят да получат статут на претенденти, а други - не. Какво в случай че създадем същото за Украйна? ", споделя висшият представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел в изявление за френското издание „ Le Journal du Dimanche “, представено от уеб страницата на Дипломатическата работа на Европейски Съюз.

Борел разяснява европейската вероятност на Киев и отбелязва, че „ Украйна има европейска просвета и Европейски Съюз може да я разшири “.

„ Украйна, със своите полезности, просвета и история, се приготвяше да се причисли към Европа посредством промени още преди спора с Русия “, споделя дипломатът.

Върховният представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност показва, че Брюксел е заречен да одобри страните от Западните Балкани в Европейски Съюз и че Украйна умерено може да получи статут на кандидатка.

Европа ще би трябвало да съжителства с Русия след приключването на спора в Украйна, тъй че би трябвало да се положат всички старания за поддържане на разговор с Москва, счита ръководителят на европейската дипломация.

„ Русия ще продължи да съществува и е значимо ясно да определим по какъв начин считаме да живеем с нея. Ще бъде доста мъчно, само че ние би трябвало да взаимодействаме с руснаците на този континент. Необходимо е да продължим да беседваме с Русия “, споделя дипломатът.

Борел показва също по този начин отвореността на каналите за връзка с Русия, като напомни визитите на австрийския канцлер Карл Нехамер в Москва през април и на ръководителя на Африканския съюз Маки Сал в Сочи при започване на юни.

Освен това, съгласно Борел, двама представители на генералния секретар на Организация на обединените нации са в Русия и се пробват да разрешат въпроса с украинския експорт на зърно.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР