В София ще може да се гласува с машини. Това

...
В София ще може да се гласува с машини. Това
Коментари Харесай

ОИК-София реши в столицата да се гласува и с машини

В София ще може да се гласоподава с машини. Това решение взе настрана ОИК - Столичната общинска изборна комисия. Става дума за над 1650 секционни изборни комисии, където ще бъдат предадени материалите, свързани с машинното гласоподаване, оповестява Българска национална телевизия.

Общинската изборна комисия е осведомена с решението на ЦИК да се анулира гласуването с машини, само че счита, че то е ненапълно и предстои на правосъдно обжалване и по тази причина не поражда дейности.

Подготовката за машиннния избор в София продължава, се споделя в решението и още:

“ОИК – Столична община, като профилирана изборна администрация и отговаряща за провеждането на изборите на територията на Столична община, с над 1650 секционни изборни секции, не може да взе участие и да става съизвършител в тъпчене доверието на най-демократичното изборно право на всеки български жител. 

Указва на кметовете на всички районни администрации да предадат дружно с членовете на ОИК – Столична община всички изборни бумаги и материали посочени в т. 1 от Методическите инструкции, признати с решение № 2655-МИ от 12.10.2023 година на ЦИК, в това число и тези свързани с машинното гласоподаване. ”

Инфо: Българска национална телевизия

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР