В София ще има три открити коледни базара – в

...
В София ще има три открити коледни базара – в
Коментари Харесай

В София ще има 3 коледни базара, но без храна на място и без културни програми

В София ще има три открити коледни базара – в пространството на Градската градина, в парка на НДК и на площад "Славейков ". На територията им обаче се не разрешава разполагането на маси и потреблението на място. Няма да има и открити подиуми с осъществяване на културна стратегия. Това реши на свое съвещание Софийският действен щаб. Функционирането на базарите ще е позволено при прецизно съблюдаване на противоепидемичните ограничения.

Организаторите би трябвало да обезпечат защита за съблюдаване на наложителните ограничения, като не се позволява скупчване на повече хора, вкарва се еднопосочност на придвижването и би трябвало да се обезпечат обособени вход и излаз. Задължително е носенето на защитни маски от търговците и посетителите.

При определяне на нарушавания и неспазване на въведените противоепидемични ограничения базарите ще бъдат затваряни.

На територията на Столичната община продължава засиленият надзор от чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи, Общинската полиция, "Центъра за градска подвижност ", Столичния инспекторат и дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ на Столичната община за съблюдаване на ограниченията в градския превоз и комерсиалните обекти. За интервала от 10 октомври до 18 ноември са направени 18 636 инспекции.

От началото на ноември екипи на Столична дирекция на вътрешните работи са ревизирали 6656 карантинирани лица.

От през днешния ден, 20 ноември, отвори още един профилиран КОВИД кабинет към 25. ДКЦ. Така профилираните кабинети за обзор на хора с грипоподобни признаци към общинските ДКЦ-та са към този момент 11. До момента в тях са прегледани 1982 жители, направени са 1904 антигенни теста, като позитивните са 549 или 28% от тестванията, оповестяват от общината.

В началото на идната седмица Софийският действен щаб ще вземе решение за образованието в учебните заведения. До 27 ноември учениците от 6. до 12. клас се образоват отдалечено, а учениците от начален стадий на обучение и 5. клас се образоват присъствено.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР