В София се наблюдават всички критични точки на речни участъци

...
В София се наблюдават всички критични точки на речни участъци
Коментари Харесай

Обстановката в София след валежите

В София се следят всички сериозни точки на речни сектори и общински язовири след изобилните превалявания. В събота се наложи следено изпускане на водите от язовир " Суходол - 2 ". Боряна Черганова беседва на място с Красимир Димитров от " Аварийна помощ и предварителна защита ", който означи, че сериозната точка в столицата тази нощ е била в Суходол, подхванати са дейности за в допълнение изпускане на язовира. В момента ситуацията е спокойна, има един метър до преливане. Екипи на основания мобилен щаб в общината следят сериозните точки, при основаната организация не се е позволило наводнение на къщи и дворове.

София

Превенцията, която се организира целогодишно от общината, е довела до това да няма затваряне на пътни платна, като се изключи Калотинско шосе и бул. " Цар Борис III " и " Никола Петков ", разясни Красимир Димитров.

В момента положението на всички места е обикновено, имало е през нощта 13 сигнала за паднали дървета, които са обработени. Няма бедстващи или откъснати региони, като се изключи излязлата река в Мало Бучино, увери Красимир Димитров. В Мало Бучино сега няма наводнени къщи. Действали са взаимно с Пожарна сигурност и отбрана на популацията, реагирали са на много сигнали.

Този уикенд са получени над 170 сигнала.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР