В София никой не премахва принудително климатици. Новата общинска наредба

...
В София никой не премахва принудително климатици. Новата общинска наредба
Коментари Харесай

Главният архитект на София маха климатиците на президенството и МС

В София никой не отстранява наложително климатици. Новата общинска разпоредба визира главно 4 улици в центъра на града и сгради-паметници на културата. Наредбата е пилотна за Столична община. Това съобщи основният проектант на София Здравко Здравков в ефира на bTV.

"Предвижда се гратисен интервал от 3 години ", добави той.

"Когато се прави преустрояване, притежателите ще се преценяват с избрания стандарт на общината. Той обгръща цялата територия на града. Цветовите палитри, които ще се позволяват, ще са покрай истинския цвят на постройките. Работили сме доста интензивно и с Министерство на културата по този въпрос ", безапелационен бе арх. Здравков.

"Техническо решение за унищожаване на климатиците елементарно може да се откри. Сгради-паметници на културата, от които стърчат кабели и климатици, няма на никое място. Климатици не висят по основните фасади на постройките в огромните европейски градове ", акцентира той. По думите му има планувани наказания за неспазване на новата разпоредба.

Въвежда се стандарт за постройките монументи на културата в центъра на столицата. В историческия център би трябвало да се подредят нещата, сподели още той. Следствен отдел към окръжна прокуратура предлагаха тригодишен интервал за акомодация. Направено е 3D сканиране на постройките. Сградите ще са в избран цвят, непосредствен до първичния. Заложени са наказания за притежатели, които не се съобразят с наредбите на общината. Оказва се, че президентството и Министерският съвет ще би трябвало да си "скрият " климатиците.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР