В София към момента няма констатирани случаи на коронавирус. Столичната

...
В София към момента няма констатирани случаи на коронавирус. Столичната
Коментари Харесай

Кризисен план в София при случаи на COVID-19

В София все още няма установени случаи на ковид. Столичната община обаче към този момент образува спешен щаб, който набеляза значими ограничения в битката със болестта.

Една от тях е при нужда и съществуване на болни Втора градска болница да се преобразува тъй че да поеме спешните пациенти. Това разгласи Дончо Барбалов, зам.-кметът по направление “Финанси и опазване на здравето ".

Той удостовери, че столицата разполага със свободен брой кревати за лекуване и карантина на хора с вирусни признаци. Д-р Пенчев изясни, че има засилен надзор в детски заведения, ясли и градини.

На входа медицинските сестри ревизират всички идващи. Има направена организация и за доставка на отдалечени термометри за по-големите градини. Обезпечени са и нужните защитни средства.

Д-р Данчо Пенчев, шеф на Столична районна здрава ревизия сподели пред медиите, че на територията на София е основана задоволително добра и строга организация. Той разкри, че има нараснал брой болни от грип и има възможност грипната почивка да се усили, само че това ще се реши на по-късен стадий.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР