В Сочи започнаха преговорите между Владимир Путин и президента на

...
В Сочи започнаха преговорите между Владимир Путин и президента на
Коментари Харесай

В Сочи започнаха преговорите между Путин и Ердоган в широк формат

В Сочи започнаха договарянията сред Владимир Путин и президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган.
В началото на срещата държавните глави споделиха, че възнамеряват да обсъдят зърнената договорка, уреждането в Украйна, построяването на АЕЦ „ Аккую “, основаването на „ газов хъб “ и други въпроси.

„ Разбира се, най-важната стъпка е въпросът със зърното. Мисля, че стъпката към слаборазвитите африкански страни ще бъде доста значима “, сподели Ердоган за вероятното възобновяване на съглашението за експорт на зърно през Черния море.

Путин удостовери, че е отворен за договаряния по този въпрос.

Говорейки за построяването на АЕЦ „ Аккую “ в Турция, съветският водач означи, че всичко върви по график и първият реактор ще проработи през идната година.

Путин уточни още, че стокообменът сред двете страни продължава да пораства, а икономическите връзки се диверсифицират.

„ Това са освен обичайните браншове на нашето взаимоотношение, в това число селското стопанство, енергетиката, развиват се и други области “, акцентира президентът.

Ердоган посочи, че размерът на стокообмена е достигнал 62 милиарда $, сложена е задача той да бъде доведен до равнище от 100 милиарда $.

" Ръководителите на централните банки, те ще се срещнат тук, ще проведат среща настрана. Това демонстрира, че това ще бъде значима стъпка в комерсиалните връзки сред нашите страни за търговия в национални валути ", сподели турският президент.

Той изрази и вяра, че основаването на газов хъб ще обогати двустранните връзки.

Фактът, че бъдещето на зърнената договорка ще бъде една от най-очакваните тематики на договаряния, писаха доста медии. Според вестник „ Хюриет “ Анкара подхожда към тематиката за неговото обновяване с " внимателна вяра ".

На собствен ред вестник " Миллиет ", базирайки се на осведомени източници, заяви, че Ердоган ще заявява подготвеност да работи като медиатор за разрешаване на спора в Украйна.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР