В служебния кабинет не виждам нито един човек на ГЕРБ,

...
В служебния кабинет не виждам нито един човек на ГЕРБ,
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Кризата и хаосът в енергетиката са наистина огромни

В служебния кабинет не виждам нито един човек на ГЕРБ, по-скоро има с Българска социалистическа партия, сподели някогашният външен министър Екатерина Захариева.

" Росица Велкова (служебен министър на финансите - б.р.) е експерт доста положително попадение на президента Радев. Финансовото министерство и външното министерство са доста характерни и доста постоянно политическите министри канят като заместник-министри експерти, които не са политически обвързани. Така че, да се обвързва Велкова с ГЕРБ е неуместно, нито е член. Виждаме от Политическа партия, министърът на туризма Илин Димитров. Той беше и ръководител на Комисията по туризма ", добави Захариева по БТВ.

" Изгонването на българските дипломати е предстоящ ход "

Изгонването на българските дипломати е предстоящ ход. Не че сме срещу, само че толкоз непрофесионално подходиха. Хем е взаимност, хем правят действия срещу Виенската спогодба, сподели някогашният външен министър във връзка днешното оповестяване на 14 български дипломати за личност нон грата от Русия.
Министерство на външните работи: Изгонените от Русия български дипломати имат 5 дни да изоставен страната
По-рано през днешния ден от съветското външно министерство оповестиха, че гонят 14 български дипломати

Захариева разяснява и възможното връщане на изгонените съветски дипломати през юни. " България ще наподобява още по-зле в очите на света и Русия, в случай че се върнат 70 съветски чиновници ".

Факт е, че беше доста небалансиран като брой дипломати и обслужващ личен състав. Моето мнение е, че не трябва да се прави крачка обратно, сподели тя.

Тя разяснява и изказванията напоследък, че водачът на ГЕРБ Бойко Борисов и президентът Румен Радев се сближават. “Мисля, че и двамата виждат това което направи предходният кабинет. Не бих споделила, че това е доближаване, само че по-скоро се вижда и аз в действителност съчувствам на този длъжностен кабинет. Била съм в един длъжностен кабинет след държавното управление на Орешарски с банкрутирала банка и с две спрени стратегии с големи средства, неизплатени след кабинета на Орешарски. В момента на това държавно управление несъмнено ще му е по-трудно и от това на Росен Плевнелиев, тъй като рецесията, хаосът в енергетиката в бюджетната сфера, в действителност е огромен”.

Захариева бе безапелационна, че евентуално Радев най-вече е подлагал на критика ГЕРБ. По думите ѝ Ние не сме в ръководството от година и половина.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР