В случай, че Русия нахлуе в УкрайнаВсе още разчитат на

...
В случай, че Русия нахлуе в УкрайнаВсе още разчитат на
Коментари Харесай

Байдън се закани да спре „Северен поток 2“

В случай, че Русия нахлуе в Украйна
Все още разчитат на дипломацията

Ако Русия нахлуе в Украйна няма да има никакъв газопровод “Северен поток 2”. Това съобщи президентът Джо Байдън след среща с немския канцлер Олаф Шолц в Белия дом, съобщи Ройтерс.

“Ако Русия нахлуе в Украйна, това ще значи танкове и военни, които прекосяват границата на Украйна още веднъж. Тогава няма да има повече “Северен поток 2”. Ние ще сложим завършек на него”, отсече Байдън, визирайки тръбата от Русия до Германия, която заобикаля обичайния директен път за съветски газ - през Украйна.
На въпрос по какъв начин Съединени американски щати ще реализиран прекъсване на газопровода, което зависи от Германия, Байдън не даде съответен отговор, а единствено уточни: “Обещавам ви, че ще можем да създадем това”.

Шолц, за който това бе първо посещаване в Съединени американски щати, съобщи, че Вашингтон и Берлин са изцяло единни по въпроса за наказания, които да бъдат наложени на Русия при положение на експанзия против Украйна. Канцлерът предизвести, че сходна експанзия ще коства доста скъпо на Русия.

Байдън добави, че Съединени американски щати, Германия и НАТО са подготвени да отговорят, в случай че Русия нахлуе в Украйна. Той обаче акцентира, че дипломацията е най-хубавият метод за всички страни за излизане от задънената улица, в която те се намират с Русия по отношение на Украйна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР