В случай, че епидемията от коронавирус продължи още 2-3 месеца,

...
В случай, че епидемията от коронавирус продължи още 2-3 месеца,
Коментари Харесай

Огромен сектор от икономиката колабира

В случай, че епидемията от ковид продължи още 2-3 месеца, то това може да докара до колапс авиационния бранш. Загубите евентуално ще надвишават 113 милиарда USD, като това са калкулации преди президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп да затвори границите за Европа, показва в изявление за аг. Reuters президентът на Международната асоциация за въздушен превоз (IATA), Александър дьо Жунян. „ Обръщаме се с молба към всички държавни управления, наложили ограничавания, в това число и това на Съединени американски щати, непрестанно да актуализират решенията си, за да преценяват дали могат да смекчат или откажат от решението да затворят границите си. Колкото по-скоро стане това, толкоз по-добре”, добави той.

По-рано IATA прикани държавните управления да прегледат въпроса за повишение на кредитната линия, понижаване на разноските за инфраструктура и намаление на налозите за самолетните компании, изпитващи дефицит на парични средства. Превозвачите, обслужващи Германия, Франция и Италия, са в максимален риск.

Дьо Жунян се притеснява, че и други самолетни компании ще последват образеца на английската Flybe, която преди седмица банкрутира, и добави, че това „ ще зависи от интензивността и продължителността на рецесията
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР