В Сливо поле се проведе извънредна среща за мерките в

...
В Сливо поле се проведе извънредна среща за мерките в
Коментари Харесай

Община Сливо поле продължава борбата с чумата и отменя празнични прояви

В Сливо поле се организира изключителна среща за ограниченията в битката с Африканската чума по свинете. Тя бе проведена от кмета на община Сливо поле Валентин Атанасов с общинските съветници и кметовете на обитаеми места от общината, като в нея взе участие и регионалният шеф на област Русе Галин Григоров.
Целта на самодейността бе разяснение на настоящата ситуацията, подбудена от заболяването африканска чума по свинете. Подробно бяха показани и всички подхванати ограничения все още за битка със болестта.
За следващ път бе подчертано върху обстоятелството, че АЧС визира единствено свине , като другите животни и хората могат да бъдат единствено машинален преносител на болестта, само че това не води до никакви здравословни последици за тях.
Във връзка с тежката епизоотична конюнктура в общината и оповестеното бедствено състояние за региона бе оповестена заповед на кмета Валентин Атанасов, с която се анулират всички оповестени за месец август мероприятия .
Сред тях са: провеждането на 2-4 август на надпреварата по водомоторен спорт и вечерта на Нептун в Ряхово, селските събори в Стамболово, Малко Враново и Черешово на 3, 10 и 31 август. Предвидено е интернационалният гребен поход ТИД 2019 единствено да премине по р. Дунав около село Ряхово, като участниците в него нямат да слизат на брега. Отменят се и празниците на община Сливо поле, които се организират в интервала 19 - 25 август. Няма да се организира и Рибният фест в Бръшлен, очакван за 31 август. Забранява се и провеждането на съботния битак на пазарната площадка в Сливо поле. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР