В следващото Народно събрание ще работя за импийчмънт на президента

...
В следващото Народно събрание ще работя за импийчмънт на президента
Коментари Харесай

Ген. Атанасов обеща импийчмънт на президента Радев заради изказването му в Брюксел

В идващото Народно заседание ще работя за импийчмънт на президента Румен Радев. Това сподели в предаването  " Панорама " на БНТ съпредседателят на " Демократична България " (ДБ) Атанас Атанасов.
Повод за коментара му е изявлението на президента пред български публицисти в Брюксел, че България не може да одобри наказания против съветското нуклеарно гориво, тъй като това ще повлияе директно на нашата нуклеарна енергетика. По мотив помощта за Украйна президентът съобщи, че служебното държавно управление е изпълнило задачата, сложена от Народното събрание, да се даде въоръжение от запасите на Българската войска. Надявам се, че държавното управление ще прояви разсъдък в бъдеще това да не се позволява, добави президентът.

Има учредения да бъде разисквано дали не се нарушава конституцията с това, че господин президентът и неговото служебно държавно управление се опълчват на Народното събрание, сподели Атанасов.
По-рано от " Продължаваме Промяната " също видяха в декларираното от президента в Брюксел неуважение на решенията на Народното събрание.
" Румен Радев си разреши да показва очевидно неуважение на няколко решения на 48-ото Народно заседание, признати с голямо болшинство от директно определените от народа депутати, като по едно и също време с това рискува още веднъж да сложи България в изолираност на интернационалната сцена ", обявиха от Политическа партия.

По отношение на обединяването сред " Продължаваме Промяната " и " Демократична България " за идните избори, Атанасов съобщи, че през днешния ден двете партии са се договорили да вземат участие дружно на парламентарните избори, трасирайки пътя за взаимно присъединяване и на локалните избори.
" Тоест, подхващаме дейности, които са дълготрайни, а не тук да решаваме някаква задача и то наша. Ние желаеме да решим дилемите на българската страна, тъй като губим толкоз пари и от Европейския съюз, едно на ръка и второто, което е, толкоз доста нерешени проблеми, които висят отвред ", разяснява още Атанасов.
 
 
11 Фев 20232311 Фев 202313011 Фев 202322111 Фев 202324910 Фев 202335510 Фев 2023687КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани07 Фев 202385107 Фев 202382910 Фев 2023243507 Фев 2023727
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР