В следващия бюджет на ЕС ми се иска да видя

...
В следващия бюджет на ЕС ми се иска да видя
Коментари Харесай

Захариева: В следващия бюджет на ЕС ми се иска да видя и силна кохезия

В идващия бюджет на Европейски Съюз ми се желае да видя и мощна кохезия, тъй като посредством нея, в случай че я има в бюджета, ще съм уверена, че отворените порти в политиката по разширение е нещо, което се желае от всички страни членки на Европейски Съюз, а освен от страните съседи, каквато е България, и страните, които обичайно поддържат нашите другари от Западните Балкани. Това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерна Захариева на конгрес за икономическото и общественото доближаване в района, проведен от Европейския стопански и обществен комитет и Европейска комисия с поддръжката на Българското председателство и българския Икономически и обществен съвет, съобщи Българска телеграфна агенция.

По думите на Захариева бюджетът ще дефинира бъдещето на Европейски Съюз. Сред позитивите на предложенията за идващия бюджет тя очерта увеличението на парите за сигурност, увеличение на средствата за стопанска система, двойното увеличение на парите за обучение и повишението на средствата за просвета и нововъведения - т.е. вложения в бъдещето и конкурентоспособност. Според Захариева е притеснително намаляването на средствата за кохезия и за обща селскостопанска политика, само че дебатът занапред следва и Европейски Съюз би трябвало да чуе настояванията както на институциите, по този начин и на жителите. Тя уточни, че жителите желаят от Европейски Съюз взаимност, сигурност и обществена Европа, връщане на Европа към изконните полезности и към концепцията за основаването на Съюза.

Вицепремиерът означи, че европейската вероятност на Западните Балкани ще е приоритет освен по време на Българското европредседателство, само че и дълготраен външнополитически приоритет. Тя прикани работодатели, синдикати и институции от страните на Западните Балкани да вършат промени освен поради участие в Европейски Съюз, само че и поради своите жители.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР