В следващите три месеца България ще получи над 3.2 млн.

...
В следващите три месеца България ще получи над 3.2 млн.
Коментари Харесай

Получаваме над 3 млн. РНК ваксини в следващите три месеца


В идващите три месеца България ще получи над 3.2 млн. дози иРНК ваксини . В идващите седмици и месеци ще има по-голям дял на РНК имунизациите, по отношение на векторните ваксини.

Новината заяви шефът на Изпълнителната организация по медикаментите Богдан Кирилов на брифинг пред Пирогов.

В идващите три месеца количествата ваксини, които ще бъдат от РНК имунизациите, ще бъдат над 3.2 дози, което да разреши да се стигне до 50% равнище на имунизиране на популацията , каквато е поставената цел от Европейската комисия, безапелационен бе Кирилов.

Всички хора, които са се записали през осведомителната система за имунизиране или през " зелените коридори ", на следващия ден също ще могат да бъдат имунизирани , увери той.

Ваксината на " Астра Зенека " се доставя с над 70% по-малко количество от това, което било авансово оповестено и на база, на което всички европейски страни построили осведомителните си акции, посочи Богдан Кирилов.

" Пирогов " открива мобилна секция за гласоподаване

Има мобилна секция за 110 пациенти в коронавирус отделения, които желаят да гласоподават

Директорът на " Пирогов " проф. Асен Балтов съобщи за РНК имунизациите в идващите три месеца, че " това ще ни разреши ние да създадем извънредно огромен скок във имунизирането , тъй като считам от идната седмица да се включи четвъртата фаза на имунизиране ".

Той се надява до края на юни да има над 50% имунизирани от популацията . Много скоро след юни шефът на " Пирогов " чака да достигнем груповия имунитет.

" Ваксините не са едни елементарни хапчета ", безапелационен бе проф. Балтов и добави, че към този момент има 500 000 имунизирани в България , като 100 000 от тях с две дози.

Той се надява до края на юни имунизираните да доближат до 3 млн. души, с цел да може да живеем по-спокойно и по-нормално всички .

България ще получи близо 1 300 000 в допълнение дози от имунизацията на " Пфайзер/Бионтех " след 2 тежки седмици на договаряния сред държавите-членки, разяснява Кирилов.
 Ваксинацията в зелените коридори продължава и в почивните дни
Ваксинацията в зелените коридори продължава и в почивните дни

Навсякъде се слага имунизацията на " АстраЗенека "...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР