В следващите години Европа ще разполага с бюджет с 20

...
В следващите години Европа ще разполага с бюджет с 20
Коментари Харесай

Бъдещето на кохезионната политика

В идващите години Европа ще разполага с бюджет с 20 милиарда евро годишно по-нисък от досегашния. Причините са Брекзит и увеличените разноски в някои сфери като миграция. За това предизвести в Брюксел европейският комисар по бюджета и човешките запаси Гюнтер Йотингер.


Той показа прогнозите на конференция за бъдещето на кохезионната политика, проведена от групата на Европейската национална партия в Комитета по районите. Във форума участваха и вицепремиерът Томислав Дончев и министърът на европредседателството Лиляна Павлова. Според Дончев по време на българското председателство България ще би трябвало да търси компромис и да бъде модератор в дебата за бъдещето на кохезионната политика.
Томислав Дончев, вицепремиер: " Чисто аритметично сюжетите са няколко. Или да се усилят вноските на страните членки, в случай че желаеме да запазим същия размер на бюджета, да се понижат разноските в бюджета, което значи, че страни като България ще получават по-малко. Има и смесени разновидности, в това число лични доходи на база % от някой налог. Това е огромният спор и ми е доста мъчно да предпоставя до кой от сюжетите ще се стигне. " Лиляна Павлова, министър за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 година: " Няма да е лесна и нашата позиция, изключително в шестте месеца на нашето председателство, когато ще би трябвало по-скоро да сме тези, които търсим общата пресечна точка сред позициите на всички страни. Правим подготовка за този диалог, той няма да е елементарен. "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР