В скорошно послание към своята голяма публика фармацевтът д-р Итън

...
В скорошно послание към своята голяма публика фармацевтът д-р Итън
Коментари Харесай

Фармацевт: Лекарствата срещу грип могат лесно да причинят безсъние

В скорошно обръщение към своята огромна аудитория фармацевтът доктор Итън Мелило от Роуд Айлънд показа значими препоръки за тези, които одобряват медикаменти за простуда и грип, изключително преди лягане. В основата на неговото предизвестие е постоянно срещана съставна част, открита в доста деконгестанти: псевдоефедрин. Известен със своята успеваемост при унищожаване на назалната конгестия, този съставен елемент обаче има по-малко мечтан непряк резултат - може да затрудни заспиването, пише Daily Mail.

Псевдоефедринът работи върху избрани кафези в мозъка, което може да аргументи чувство за трептене. Може да накара човек да се почувства деятелен и уплашен даже когато желае да си почине. За да смекчите този резултат, д-р Итън Мелило съветва да приемате такива медикаменти не по-късно от два часа преди лягане. Освен това той предлага вечер да се употребяват спрейове за нос с физиологичен разтвор. За разлика от медикаментозните деконгестанти, спрейовете с физиологичен разтвор са нежни и имат невисок риск от странични резултати, което ги прави по-безопасен избор за нощно облекчение на признаците.
Replying to @amanda_jay14 Preventing Insomnia with Sudafed
В тази връзка наскоро е извършено деликатно изследване на различен деконгестант, фенилефрин. Това лекарство, което е част от няколко медикаменти без рецепта, е предопределено за облекчение на назалната конгестия посредством понижаване на подуването на носните кръвоносни съдове. Въпреки това експертната група е открила, че пероралният фенилефрин е значително неефикасен, защото единствено дребна част от него доближава до носните проходи и обезпечава облекчение. Откритието накара огромните вериги за медикаменти да отстранен някои артикули, съдържащи фенилефрин, от рафтовете си, макар че FDA към момента смята лекарството за безвредно за приложимост без рецепта.

Тази информация акцентира смисъла на избора на вярното лекарство за признаците на простуда и грип, изключително когато става въпрос за обезпечаване на добър сън. Тя също по този начин акцентира какъв брой е значимо да сте наясно с успеваемостта и вероятните странични резултати на нормалните медикаменти без рецепта.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР