В Скопие Каракачанов се срещна с Радмила Шекеринска, вицепремиер и

...
В Скопие Каракачанов се срещна с Радмила Шекеринска, вицепремиер и
Коментари Харесай

Каракачанов към македонските си колеги: България може да помогне с експертно мнение за отбраната

В Скопие Каракачанов се срещна с Радмила Шекеринска, вицепремиер и министър на защитата на Македония. „ Нашата страна поредно поддържаше държавното единение и териториалната целокупност на Република Македония ", съобщи българският министър на защитата по време на договарянията.

„ Искрено се надяваме, Република Македония ще успее допустимо най-скоро да реализира трайно решение на въпроса с името, което ще отвори нова страница в връзките както по линия на НАТО, по този начин и на Европейски Съюз ", акцентира министърът Каракачанов, като увери, че България изцяло поддържа участието на Македония в НАТО.

„ Ние сме подготвени да помогнем в политическите и на практика посоки, в които страната се нуждае от спомагателна поддръжка ", съобщи Каракачанов.

По време на срещата двамата министри разискаха въпросите за двустранното съдействие в региона на защитата. Каракачанов акцентира, че български специалисти може да оказват помощ при подготовката на стратегическия обзор на защитата на Македония. Бяха разисквани и опциите за образование на македонски бойци в български военни образователни заведения, както и подготовката на бойци от разнообразни общи и специфични сили на армията на Република Македония.

Специално внимание бе отделено на въпросите, свързани с логистиката на армията на Република Македония. При договарянията Каракачанов съобщи, че за България е значимо запазването на военно-историческото завещание, като означи, че предишното и уважението към починалите не би трябвало да разделя двете страни, а да сплотява.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР