В склада на Министерството на здравеопазването е доставено първото количество

...
В склада на Министерството на здравеопазването е доставено първото количество
Коментари Харесай

Шесткомпонентната ваксина срещу дифтерия, тетанус, коклюш, хепатит Б, полиомиелит и хемофилус инфлуенце тип Б вече е доставена в страната

В склада на Министерството на здравеопазването е доставено първото количество от шесткомпонентната ваксина против дифтерия, тетанус, коклюш, хепатит Б, полиомиелит и хемофилус инфлуенце тип Б, предопределена за наложителни имунизации на новородените от общопрактикуващите лекари.

През идната седмица следва доставката на още количества, като с тях общо доставените в страната дози ще са 45 000.  Регионалните здравни инспекции са известени навреме и имунизацията към този момент се разпределя по области. В столицата по-голямата част от общопрактикуващите лекари към този момент са получили количества.

По-рано през днешния ден заместник-министърът на опазването на здравето доктор Тома Томов уточни пред медии, че в министерството са получени единични сигнали за дефицит на имунизацията. Вече се прави инспекция, на база която ще се изготви разбор, който да уточни каква е повода за сигналите.

Информираме Ви, че Министерството е договорило задоволителни количества от шесткомпонентната ваксини, тъй че да бъдат обхванати подлежащите деца. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР