В скандалната случка между пловдивски паяк и служители на областния

...
В скандалната случка между пловдивски паяк и служители на областния
Коментари Харесай

ИА Автомобилна администрация: Паякът в Пловдив е санкциониран неправилно

В скандалната преживелица сред пловдивски паяк и чиновници на регионалния отдел " Автомобилна администрация " извършители се оказват хората на ДАИ, става ясно от завършила инспекция на Изпълнителната организация " Автомобилна администрация ", чийто резултати оповести министерството на превоза.

На 4 април в Пловдив паяк подвига кола на чиновник на автомобилната администрация, по-късно той пък  смъква номерата на репатрака, сформира акт на лидера, взема му книжката. Случаят е детайлно разказан в пловдивските, а и в национални медии.

Във вторник от министерството на превоза оповестяват, че е завършила вътрешната инспекция на дейностите на чиновниците на ОО „ Автомобилна администрация " - Пловдив по време на ревизия на профилиран автомобил за наложително пренасяне, благосъстоятелност на Оперативна програма „ Паркиране и репатриране " към община Пловдив. 

Комисията е установила, че чиновниците на регионалния отдел, взели участие на 4 април 2024 година в проверката са се отклонили от авансово одобрения график за работа и са проверявали  профилирания автомобил на място, друго от избраното в дневния им график, написа 24 часа.

По време на инспекцията единият от чиновниците е употребявал стоп-палка с надпис „ Министерство на вътрешните работи ", вместо стоп-палка на организацията, а другият е бил без униформено облекло, което също е нарушаване на вътрешните правила.

Констатирани са и други пропуски в организацията на активността на отдела и работата на съответните инспектори.

Дисциплинарен съвет в ИА „ Автомобилна администрация " ще прегледа предоставените материали от вътрешната инспекция и ще предложи следващи дейности, на съображение Закона за държавния чиновник, се споделя в известието.

По отношение на установените от инспекторите на ОО „ Автомобилна администрация " - Пловдив нарушавания по време на инспекцията, комисията е излязла със мнение, че погрешно е признато, че лидерът прави транспорт на товари без лиценз и съпътстващите го документи, защото насилственото пренасяне на паркирани в нарушаване на Закона за придвижването по пътищата коли не е публичен транспорт на товари, по смисъла на Закона за автомобилните транспорти, а се прави в сходство с член 171, т. 5 от Закона за придвижването по пътищата, която регламентира по какъв начин се работи, когато кола е паркирана погрешно. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР