В ситуацията, в която се намира България, никой не може,

...
В ситуацията, в която се намира България, никой не може,
Коментари Харесай

Иван Нейков: В ситуацията на България никой няма правото да загърбва социалната сфера

" В обстановката, в която се намира България, никой не може, няма правото да загърбва обществената сфера. И даже в един парламент, който съществуваше единствено няколко месеца и общо взето половината време отиде в крамоли, даже и в тази обстановка обществената сфера стоеше на трибуната. Коректно би трябвало да посочим, че някои от значимите закони, които бяха признати, бяха точно в обществената сфера. Не споделям, че взехме решение генерално казуса с ново качество на живот на българина, надалеч сме към момента от постигането на тази цел, само че даже в толкоз малко битие, обществената сфера стоеше във вниманието на Народното събрание ". Това сподели Иван Нейков, министър на труда и обществената политика в две държавни управления, в този момент ръководител на Балканския институт по труда и обществената политика в коментар по тематиката до каква степен обществен беше 48-ия парламент пред.

" На идващия праламент би трябвало да му е ясно, какъв брой и ще да живее, няма по какъв начин да загърби обществената сфера, тъй като проблемите, които стоят, се натрупват от години и тене бяха решени от 48-то Народно заседание. По-скоро бе изработен опит да имаме отговор на упованията на обществото, само че не съм уверен, че този опит беше най-успешният ", добави Нейков.

По думите му, евентуално всички ще поддържат обстоятелството, че учебниците стават безвъзмездни до 12-ти клас, единствено че за един подобен тежък механизъм, какъвто е определянето на минималната работна заплата, не е несъмнено, че се реализира най-хубавото решение.

" Този метод, който беше общопризнат - минималната работна заплата да е равна на половината от междинната работна заплата за едни предишен интервал от време, само че би трябвало да е ясно,че се дава мотивация на работодателите да вършат всичко допустимо да сдържат размера на междинната работна заплата, тъй като с повишаването й те си подсигуряват повишаването на минималната работна заплата. Не знам дали вместо да изпишем вежди, не направихме нещо друга ", сподели още  някогашният министър на труда и обществената политика.

Все отново той посочи, че този механизъм е по-добре, в сравнение с бяхме до в този момент - без никакъв механизъм, когато всеки министър на финансите се оптиваше самичък да позволи казуса с минималната работна заплата.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР