В Силистра по идея на Регионалната библиотека Партений Павлович започна

...
В Силистра по идея на Регионалната библиотека Партений Павлович започна
Коментари Харесай

Пластики с баркод за мобилни устройства върху историческите паметници в Силистра

В Силистра по концепция на Регионалната библиотека „ Партений Павлович ” стартира монтирането на цифрови пластики, с радиочип и бар код, върху исторически монументи, които да бъдат разчитани с мобилни устройства. Така туристите ще имат опция да получат на място информация за паметника, героите и събитията.

Смолян

Идеята на библиотечните експерти е да се направи новаторски краеведски маршрут, който да показва паметниците и паметните плочи в Силистренска община.
Мануела Енчева, Република България „ Партений Павлович ” – Силистра: С това целим разкажем за историята на нашия град и да подпомогнем туризма и хората които се интересуват от историята на нашия град. Даниела Недялкова, шеф Република България „ Партения Павлович ” – Силистра: Един реверанс пред олтара на паметта, една грижа за предпазване на културното ни завещание.
Подобно нещо се прави за първи път у нас.
Мануела Енчева, Република България „ ПАртений Павлович ” – Силистра: Самата услуга по изработването е доста скъпа Васил Тончев направи по този начин, че съчета разнообразни благоприятни условия за разработване на пластики и цената на една пластика е към два лв.. Иначе коства 150-200 лв. една пластика. Васил Тончев, Република България „ ПАртений Павлович ” – Силистра: Има комплициран баркод – баркодът е код, който като се сканира с мобилно устройство с подобаваща стратегия ни отпраща непосредствено към публикацията в нашия уебсайт, която публикация е със фотоси, с цялостна информация за въпросния обект.
Издирена е информация за над 100 паметника, само че цифровите пластики ще бъдат инсталирани върху 50 – по-значимите от тях. Като продължение на тази самодейност ще бъде отпечатан и краеведски азбучник включващ, с изключение на паметниците и фестивалите в района.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР