В швейцарски банки се съхраняват руски богатства на стойност 213

...
В швейцарски банки се съхраняват руски богатства на стойност 213
Коментари Харесай

Зеленски зове за запор на имуществото на руските богаташи в Швейцария

В швейцарски банки се съхраняват съветски благосъстояния на стойност 213 милиарда $

Украинският президент Володимир Зеленски прикани швейцарците да принудят своето държавно управление да постави ръка на имуществото на съветските богаташи в Швейцария.

Според Зеленски точно олигарсите, които живеят в Европа и в "прекрасните швейцарски градове ", подреждат разрушаването на украинските градове във войната, стартирана от Кремъл.

Призивът на украинския водач бе транслиран пред хиляди участници в антивоенен митинг в Берн, осведоми.

В швейцарски банки се съхраняват съветски благосъстояния на стойност 213 милиарда $. Не е ясно каква част от тези сметки са запорирани, макар че Швейцария, която не е част от Европейския съюз, се причисли към всички европейски наказания против Владимир Путин и режима му.

23 дни след съветското настъпление 30 % от украинските предприятия са спрели наложително работа поради бойните дейности, заяви довечера финансовият министър на Украйна Серхий Марченко. Страната разчита основно на заеми и грантове от чужбина, с цел да посреща разноските си.

И през днешния ден продължиха боевете край Николаев, Запорожие, Мариупол и други градове, където украинските въоръжени сили задържат съветското нахлуване.

Според най-актуалните данни на Службата на Върховния комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида в интервала от съветското нахлуване на 24 февруари до през вчерашния ден в Украйна са починали минимум 847 мирни поданици, а 1 399 са били ранени. Реалният брой евентуално е доста по-голям, защото Службата не е могла да удостовери сведенията за жертвите в някои от най-пострадалите от бойните дейности градове.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР