В шведската полиция тече разследване, след като нейни служители застреляха

...
В шведската полиция тече разследване, след като нейни служители застреляха
Коментари Харесай

Шведската полиция застреля момче със Синдром на Даун заради пистолет-играчка

В шведската полиция тече следствие, откакто нейни чиновници гръмнаха в центъра на Стокхолм 20-годишен юноша, измъчен от синдрома на Даун и аутизъм. От полицията обясниха, че стрелбата е станала при " заплашителна обстановка " и че момчето не се е подчинило на заповед да остави оръжиет - играчка, което чиновниците на реда помислили за същинско.

 © Българска телеграфна агенция
Прокурорът Мартин Тиден съобщи, че във връзка със стрелбата се води следствие за допустимо погрешно държание. Най-малко двама служители на реда са разкрили огън.

Майката на жертвата съобщи, че фамилията е потресено и че синът й, който имал усложнения с говора, бил " най-милият ". " Той се майтапеше с хората и беше необикновено отзивчив ", съобщи тя.

Елизабет Сандлунд от Шведската национална асоциация на хората с умствена непълнота, която е майка на момиче с сходно увреждане, сподели, че е " смаяна и потресена " от случая.

" Знам какъв брой спонтанни могат да бъдат тези младежи. Не е необичайно някой да реши да побегне с играчка измежду нощ, даже да е дете в тяло на възрастен ", сподели тя.

Шефът на стокхолмската полиция Улф Йохансон разяснява, че казусът е доста драматичен, само че не разяснява следствието. Той обаче сподели " от опит ", че от време на време за секунди би трябвало да се вземат доста сложни решения при неразбираеми и много напрегнати обстановки за секунди.

От началото на годината в Швеция са починали шестима индивида при полицейски стрелби.
 © Българска телеграфна агенция  Синдромът на Даун не е болест Синдромът на Даун не е болест
Децата със синдром на Даун не са заболели и също като останалите деца имат право на пълностоен живот – това е посланието на Сдружението на родителите и И...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР