В Шумен ще бъде издигнат паметник на световноизвестния илюзионист Антраник

...
В Шумен ще бъде издигнат паметник на световноизвестния илюзионист Антраник
Коментари Харесай

Шуменци стартираха кампания за паметник на Астор

В Шумен ще бъде повдигнат монумент на световноизвестния илюзионист Антраник Арабаджиян - Астор и в сряда беше първата среща на основателите за построяването му.

Областният шеф Владимир Йолов събра зам.-кметът по просвета Найден Косев, основният проектант Галин Антонов, представители на арменската общественост и скулпторът доцент Младен Младенов, създател на паметника на Тодор Колев.

Йолов показа концепцията и изрази убеждението си, че в родния град на Астор е значимо да бъде повдигнат негов монумент в символ на респект към забележителните му достижения. Заместник-кметът Косев разгласи, че общината поддържа безусловно концепцията и изясни, че би трябвало да бъдат направени нужните експертни диалози и полемики за да бъде определено подобаващото място и да бъдат спазени всички условия.

Обсъдени бяха две места за ситуиране на паметника – в Градската градина, където е и фигурата на Адама и в парка " Кьошкове ", който е покрай родната къща на Астор.

Вече е реалност и акция за увековечаване на Астор в обществените мрежи и следва да започва дарителска акция. На срещата стана ясно, че е извършен и диалог с дъщерята на мага, която прегръща концепцията за монумент на татко й в родния му град.

През юни, на втора среща, основателите ще излязат с повече изясненост по тематиката.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР