В северната италианска провинция Южен Тирол днес започна най-масовото тестване

...
В северната италианска провинция Южен Тирол днес започна най-масовото тестване
Коментари Харесай

Италианската провинция Южен Тирол и Австрия започват масово тестване за коронавирус

В северната италианска провинция Южен Тирол през днешния ден стартира най-масовото тестване за ковид. Това е и най-голямото всеобщо тестване в цяла Италия от началото на пандемията, съобщи ДПА в петък.

От през днешния ден до неделя управляващите в тази немскоговоряща италианска провинция имат намерение да тестват към 350 000 души, което е примерно две трети от популацията. За съпоставяне, в цяла Италия с население към 60 милиона, дневно се тестват приблизително 140 000 души.

До 10 ч. локално време през днешния ден към този момент бяха тествани над 13 000 души в скрининг центрове в цялостен Южен Тирол, оповестиха локални чиновници, представени от телевизия РАИ. Други 11 000 души са били тествани в аптеки в предните дни. Общо 596 души, или 2,5 %, са дали позитивни резултати за съществуване на вируса.

Местният вестник " Алто Адидже " разгласява фотоси на опашки край няколко центъра за тестиране, и добави, че 60 000 души са се записали за всеобщия скрининг.

Тестването е непринудено, лишава единствено няколко минути, а резултатите се изпращат по имейл. Тези, които са с позитивни резултати, би трябвало да се самоизолират и да се съветват с доктор, в случай че развият признаци.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР