В сенките на масивен паметник, посветен на ядрената енергия, над

...
В сенките на масивен паметник, посветен на ядрената енергия, над
Коментари Харесай

Държавници и експерти от Европа и света призоваха за развитие на ядрената енергия

В сенките на солиден монумент, отдаден на нуклеарната сила, над 30 водачи и делегации от целия свят поддържаха концепцията този тип сила да се употребява в постигането на огромната цел за въглеродна индиферентност, като в същото време се даде късмет на повече страни за енергийна самостоятелност.

Министър-председателят на България очерта опасността, която съставлява непредизвиканата експанзия на Русия против Украйна.
Ядрената сила играе значима роля за обезпечаването на националната, районната и световната енергийна сигурност. Тя е основен детайл в постигането на задачите на Европейския съюз за понижаване на излъчванията на парникови газове и напредване на въглеродно неутрална стопанска система.
Николай Денков – министър председател на Република България

„ Това са също измежду главните цели на моята страна България. Безопасността и сигурността на нуклеарните уреди са главен фактор за развиването на нуклеарната сила. Непровокираната и неоправдана война на Русия против Украйна съставлява най-сериозната опасност за сигурността и сигурността на нашите страни “, добави Денков.

„ Незаконното завземане на Запорожката атомна електроцентрала от Русия докара до невиждани нарушавания на нуклеарната сигурност, които заплашват Украйна и по-широкия Европейски район “, сподели още той.

Подобна среща на върха би била немислима преди десетилетие след повредата в нуклеарната централа Фукушима в Япония, само че затоплящата се планета, което основава нужда от еволюционен отвод от изкопаемите горива, и войната в Украйна, разкриваща зависимостта от Русия, обърнаха нещата през последните пет години.

Директорът на Международната организация за сила настоя за по-бързо повишаване на сегашния нуклеарен потенциал.
Трябва да създадем всичко допустимо, с цел да увеличим сегашния нуклеарен потенциал, който сега е под 10% от международното произвеждане на електрическа енергия. Мога да ви кажа, че без поддръжката на нуклеарната сила нямаме късмет да реализираме нашите климатични цели в период.
Фатих Бирол – изпълнителен шеф на Международната организация за сила

Еднодневната намира се организира до Атомиума, висока 102 метра структура от девет стоманени атома, чиято цел е да насърчи мирното потребление на нуклеарната сила.

Изграждането на нуклеарни централи лишава доста време и плановете постоянно са помрачени от огромни разноски и превишаване на периодите.

Срещата в Брюксел е планувана като сесия за стратегическо обмисляне, без да се чака някакъв на практика резултат.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР