В селото дойдоха и доброволци, които да помагат при гасенето.

...
В селото дойдоха и доброволци, които да помагат при гасенето.
Коментари Харесай

Голям пожар край Велинград. Изгорели са вече няколко къщи

В селото пристигнаха и доброволци, които да оказват помощ при гасенето. Според локални поданици битката с огъня е затруднена и от неналичието на вода в обитаемото място.

Пожар гори наоколо до велинградското село Кръстава. Засегнати са няколко къщи и плевни. Сигналът е получен към 21 ч, предава БНР.

На място има дежурни екипи. Към мястото пътуват и пожарникари от Пазарджик, сподели представителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов. Информацията удостовери за БНР представителят на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов:

 

" На мястото все още има пристигнали няколко противопожарни автомобила, които гасят, само че още пътуват нататък. Има един екип от " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " в Пазарджик, който също потегли натам, една противопожарна кола с екип огнеборци от пожарната в Якоруда също пътува натам, само че дистанцията по никакъв начин не е малко. Само за информация - от Велинград до Кръстава се стига за сред 35 и 40 минути, тъй че представете си какъв брой ще е пътешестване. Но, все пак, има задоволително екипи. Има една водоноска на горското, сътрудниците от районното ръководство във Велинград също са вдигнати и са на място. Към момента обстановката е спокойна, само че пожарът не е дребен. Обхваната си няколко къщи и плевни. Точният размер ще бъде явен в много по-късен стадий или на следващия ден рано сутринта ", сподели представителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов пред кореспондента ни Невена Петрова.

Горят къщи, само че няма данни за потърпевши. На място са изпратени два противопожарни екипа от Велинград и един от Сърница, както и водоноска на локалното горско стопанство.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР