В село Роза на 14 август от 20:00 часа ще

...
В село Роза на 14 август от 20:00 часа ще
Коментари Харесай

В село Роза организират благотворителен концерт за малкия Митко, който се бори с онкологично заболяване

В село Роза на 14 август от 20:00 часа ще се състои благотворителен концерт за лекуването на 5-годишния Митко от Ямбол.

Детето се бори с две онкологични болести – остра лимфобластна левкемия и остра миелоидна левкемия. Това оповестиха на брифинг в община Тунджа основателите на акцията за лекуването Цонка Добрева и Петя Димитрова.

По думите им нужната сума за лекуването на момченцето е 700 000 лв. , като досега са събрани към 380 000 лв..

Детето е на наново лекуване в Израел , след една несполучлива трансплантация на костен мозък с донорски кафези от бащата. Състоянието на Митко сега е влошено и акцията е незабавна. Необходима е втора трансплантация, за която донор ще бъде майката.

Кметът на община Тунджа Георги Георгиев разгласи, че ще бъдат отпуснати 10 000 лв. за лекуването на детето . Средствата са от благотворителния фонд на Коледния бал на общината. Местната администрация също стартира благотворителна акция.

Активна акция тече и в разнообразни Facebook групи – „ Заедно за Митко “, „ Мамите на Ямбол “, „ Да върнем усмивката на дребния Митко “ и други

Средства могат да се подаряват посредством PayPal: [email protected]; по дарителската сметка на името на детето – BG42 UNCR 7000 1524 6654 90, BIC: UNCRBGSF, титуляр: Димитър Димитров Карарадев; по персоналната сметка на фамилията – BG46 UBBS 8002 1056 0316 40, BIC: UBBSBGSF; посредством дарителска платформа - https://pavelandreev.bg/campaign/dari-jivot-na-mitko.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР