В селекцията за 2017 година на Европейската филмова академия присъства

...
В селекцията за 2017 година на Европейската филмова академия присъства
Коментари Харесай

Българският филм Безбог номиниран за наградата на Европейската филмова академия

В селекцията за 2017 година на Европейската кино академия участва един български филм – „ Безбог ” на Ралица Петрова, и още три копродукции, в които взе участие България – „ Реквием за госпожа Й. ” на Боян Вулетич, „ Синът на София ” на Елина Псику и „ Уестърн ” на Валеска Гризебах.

Част от филмите, номинирани от ЕФА, бяха включени в програмата на 21-вия София Филм Фест и някои могат да се видят на кино в киносалоните на страната – като „ Другата страна на вярата ” на Аки Каурисмаки, друга част ще могат да бъдат видени в програмата на 22-рия София Филм Фест през март 2018.

Филмите, селектирани за премията " Лукс " на Европейския парламент, които участват в номинациите на ЕФА, ще бъдат показани на Филмовите дни " Лукс " през декември, а част от заглавията чакат своите министър председатели през есента – като най-новата творба на Франсоа Озон „ Франц ” и разтърсващата, поетична история от Втората международна война „ Рай ” с подписа на Андрей Кончаловски.

Сред продуцентите на филмите могат да бъдат изброени 31 страни – следващо доказателство за голямото многообразие и богата палитра на европейското кино.

В идните седмици над 3000 членове на Европейската кино академия ще гласоподават за филмите, които съгласно тях са почтени за номинации в другите категории – за Европейски филм, режисьор, артист, актриса и сценарист.

Номинациите ще бъдат оповестени на 4 ноември на Европейския кино фестивал в Севиля, Испания.

Раздаването на премиите на Европейската кино академия ще се случи за 30-та поредна година – денят е 9 декември, мястото – Берлин.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР