В сегашната ситуация в парламента виждам едно уталожено напрежение, разбиране

...
В сегашната ситуация в парламента виждам едно уталожено напрежение, разбиране
Коментари Харесай

`Има ли опасност за бюджета заради нестабилната политическа обстановка?

„ В сегашната обстановка в Народното събрание виждам едно уталожено напрежение, схващане сред партиите за това, че са нужни съответни дейности, които са належащи в сложната обстановката . Едно от тези дейности е приемането на бюджета. Не видяхме искри, на които сме привикнали, сред политическите сили. Усещането за изключителна обстановка, която тежи върху плещите на партиите, може би ги прави по-диалогични „. 

Това сподели пред БНР финансистът Юлиан Войнов. 

И уточни два разновидността за държавно управление – кабинет на ГЕРБ с избрана парламентарна поддръжка и експертен кабинет с поддръжката на ГЕРБ, Политическа партия и Демократична България. 

„ Трудни ще са диалозите, компромисите не са дребни. Ако няма редовно правителство, ще настъпи повратна точка в макроикономическата непоклатимост на страната, каквато не сме изпитвали през последните най-малко 25 години … Най-голямото безпокойство е дефицитът да мине 3%. Държавните финанси отиват в посока, която, в случай че не се вземат безапелационни ограничения и бюджетният недостиг не се върне тази година в границите на 3%, ще сътвори проблеми, които България няма да може да реши в околните 3-4 години. Това значи и отсрочване на влизането в еврозоната, влизане в процедури по свръхдефицит . Най-вероятно това би имало отражение и върху финансовото положение на жителите и на компаниите “. 

По думите му „ вкарването на финансите на страната в естествена рамка, която да узапти освирепялото предпочитание за спомагателни разноски, е първостепенна задача на този парламент „.  

 Юлиан Войнов, фотография: БГНЕС
С коментар по тематиката в предаването „ 12+3 “ се включи и финансистът Кольо Парамов:  

Приемането на бюджет с недостиг от 3% е основен фактор за развиването на бъдеща България . В противоположен случай напущаме вечно концепцията за еврозоната. Идеята за еврозоната е най-важният въпрос за България сега . Запазването на валутния ръб, обезпечаването на еврозоната, контролът на Европейската централна банка, обезпечаване на парите от Европейски Съюз посредством разликите, които до момента отчитаме, са прекомерно съществени.  От нечленството в еврозоната загубихме до момента 45 милиарда евро „. 

Той акцентира, че най-важното е да има постоянно държавно управление . А препоръчаното от Бойко Борисов е обвързано с обстоятелството, че хората, които би трябвало да ръководят утрешна България, би трябвало да знаят какво е ситуацията през днешния ден. 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР