В седем области за днес е обявен оранжев код за

...
В седем области за днес е обявен оранжев код за
Коментари Харесай

Дъжд и застудяване, кодове за опасно време в почти цялата страна

В седем области за през днешния ден е разгласен оранжев код за рисково време. Само в три области няма предизвестие, а в останалите 17 кодът е жълт.

Преди обяд в Западна, а по-късно и в Централна и Източна България ще вали, след обяд в обособени региони интензивни и обилни по количество, съпроводени с гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще нахлува леден въздух. В западните региони дневните температури доста ще се намалят и ще бъдат към 10-12 градуса, а в източните ще са към момента високи за първата половина от април към 19 градуса.

В областите Велико Търново, Габрово, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Смолян и Кърджали оповестеното предизвестие е с код „ Оранжево”. Ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевици и увеличаване напразно. Ще има условия за градушки.

Освен в областите Перник, София-град, Плевен и Бурас, където няма предизвестия за евентуална заплаха, на всички места другаде кодът е жълт. Ще духа мощен вятър от запад-северозапад с пориви 18-20 m/s.

В планините няма да е уместно за туризъм, защото и там ще настъпи внезапна смяна на времето.

През нощта против понеделник преваляванията в цялата страна ще спрат, а в понеделник от запад на изток облачността бързо ще се раздра и ще намалее до слънчево време. Ще е хладно, с оптимални температури сред 10 и 15 градуса.

През идващите дни времето ще е най-вече слънчево. Във вторник ще е съвсем безшумно, а в сряда и четвъртък ще духа слаб вятър от североизток. Минималните температури ще са близки до нулата, а дневните ще се покачват и в края на интервала оптималните ще са към 20 градуса.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР