В съвременния свят срокът на годност на новата тенденция е

...
В съвременния свят срокът на годност на новата тенденция е
Коментари Харесай

Как изглеждат дизайнерите, които определят какво ще облече целият свят

В актуалния свят срокът на валидност на новата наклонност е доста по-кратък от опаковка мляко. Но по какъв начин наподобяват тези хора, които диктуват законите на стила и дали сами съблюдават тези правила?

14. Марк Джейкъбс

Този на пръв взор екстравагантен мъж е талант в стилния свят. В студентските си години той получава първата си премия за дизайн, а след това основава лична марка – Jacobs Duffy Designs Inc.

Джейкъбс е най-младият дизайнер, притежател на Новия фешън гений от CFDA (Оскар за мода).

Гардеробът му е непристойно разнороден: кадифени костюми, плисирани поли, карнавални костюми, дълги рокли.

13. Миуча Прада

Именно Миуча Прада продължава занаята на дядо си (Mario Prada) за висшата мода и го прави една от най-популярните марки в света. Под нейното управление Prada усвоява марки като Jil Sander и Helmut Lang.

За себе си Миуча избира женствени облекла, в които ще й бъде комфортно да работи и да не се срами да излезе пред публиката.

12. Джеръми Скот

Джеръми Скот е един от най-провокативните дизайнери на стилния свят, който сътрудничи с марките Adidas, Swatch и Moschino.

Сред постоянните клиенти са Мадона, Кати Пери, Ники Минаж. Между другото, ботушите на висок ток, в които Марго Роби в облика на Харли Куин се бори със злото, също са създание на Джеръми.

И всички облекла, които Скот облича било то публично събитие, снимане в реклами или просто отвън работно време, са от личната му продукция.

11. Йоджи Ямамото

Асиметрична кройка, обемни силуети, тъмни цветове – тази негова първа сбирка се трансформира в гражданска война в света на модата през 80-те.

Ямамото счита, че дамата не е длъжна да наподобява секси и може да скрие фигурата си благодарение на облекла от неговата сбирка. Но единствено след 10 години облеклата на Ямамото станаха класика.

10. Алесандро Микеле

Само за 4 години този космат мъж изведе марката Gucci на напълно друго равнище, като няколко пъти усили продажбите и се вписа в историята на модата вечно.

За себе си Алесандро Микеле избира цветни костюми, ярки палта и бохемски аксесоари – всичко това в стила на Гучи.

9. Каролина Ерера

Каролина Ерера сътвори сама една от най-популярните марки на нашето време.

Решението да свърже живота си с модата стигна до Каролина с помощта на приятелите си, които всякога хвалеха стила на хубавицата, тъй че не е изненадващо, че дизайнерката наподобява ужасно когато и да е на денонощието: семпло, само че аристократично.

Сред нейните постоянни клиенти са Мишел Обама и Лорън Буш.

8. Келвин Клайн

Едва ли има някой, който в никакъв случай да не е чувал тези две думи – Келвин Клайн.

Благодарение на тази марка дънките са престанали да бъдат фермерски облекла.

Самият Келвин Клайн се придържа към минимализма и изискаността в своя жанр, като постоянно избира дънки.

7. Вера Уонг

Нито една бохемска женитба не минава без Вера Уонг, или по-скоро нейната рокля. Виктория Бекъм, Дженифър Лопес, Шарън Стоун, Ума Търман – за всяка от тези булки Вонг е ушила самостоятелно облекло.

Самата Вера избира многообразие от облекла, само че не и по цвят: хубавицата носи облекла извънредно в черно и бяло.

6. Джорджо Армани

Не е загадка, че империята на Джорджо Армани е една от най-големите в света на модата. Марката носи на дизайнера към 3 милиарда евро годишно.

Джорджо посвети младостта си на медицината и фотографията и показа първата си сбирка облекла след 40 години.

Гардеробът на самия дизайнер се състои единствено от типичен облекла. Може би единствената „ дивотия “, която Армани си разрешава, са спортните обувки.

5. Бетси Джонсън

Повече от 50 години Бетси Джонсън разрежда висшата мода със своите пламтящи сбирки. На публични събития в нейни рокли идват Риана, Ники Минаж, Кати Пери, Мадона, Шер и Парис Хилтън.

Самата Бетси избира извънредно ярки и предизвикателни облекла.

4. Майкъл Корс

Любовта към модата е в кръвта на Майкъл Корс. 19-годишният Корс беше сигурен, че модата би трябвало да бъде основана за масите, като се понижи ценовата категория, което ще притегли вниманието на хората от друга класа.

Сега Майкъл Корс има бутици по целия свят, а най-модерните хубавици на Холивуд излизат на аления килим в рокли и костюми, основани от дизайнера.

3. Том Форд

Световноизвестен дизайнер, модел, режисьор и човек, включен в листата на „ 50 най-красиви хора в света “ – всичко това е за Том Форд.

Сега Том Форд има лична марка, магазините на която може да се намерят в съвсем всяка европейска страна, Съединени американски щати, Китай, а елегантните му костюми чудесно показват стила на сбирките на неговата марка.

2. Кристиан Лакруа

Ярки, театрални тоалети с облекла, които на пръв взор не се комбинират между тях – мъчно е да объркаш Lacroix с друга марка.

В дрешника му няма ясни закони и граници. Той елементарно облича както типичен черен костюм, по този начин и изцяло нехармонични облекла.

1. Вивиен Уестууд

Шокиращата Вивиен Уестууд, която е известна като “баба на пънка ”, на 77 наподобява също толкоз енергично, колкото при започване на кариерата си, на 30 години.

Тя към момента въодушевява други дизайнери, като Джон Галиано, с работата си.

Бунтарският дух на сбирките й пленява холивудските звезди: Наоми Кембъл, Ема Уотсън, Хелена Бонъм Картър, Дженифър Анистън, Анджелина Джоли, Дита декор Тийз.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР