В съвременния живот постоянно използваме всякакви джаджи. Вече не знаем

...
В съвременния живот постоянно използваме всякакви джаджи. Вече не знаем
Коментари Харесай

Кой проследява телефона ви? Ето как да разберете!

В актуалния живот непрекъснато използваме всевъзможни джаджи. Вече не знаем по какъв начин е допустимо да мине целия ден, без да погледнем телефона, таблета или преносимия компютър си.

Но дружно с удобните нови технологии се появи и спомагателна заплаха. Ние сами не забелязваме по какъв начин даваме на всички непознати информация, която би трябвало да се пази в загадка.

Например, при използването на обществени мрежи. В Instagram ние публикуваме фотоси, като същевременно означаваме нашата локация. По този метод освен настоящото ни местоположение, само че и нашият дом или длъжностен адрес могат да попаднат в ръцете на недобронамерени хора.

В Съединени американски щати е проведен експеримент. Един елементарен човек преглеждал обществените мрежи и се представял за екстрасенс. Питал хората за всевъзможни детайлности: отсрещният човек разказвал за предишния си живот, описвал жилището си и даже загатнал, че скоро ще продаде дома си (съобщението било оповестено в една от обществените мрежи).

Толкова многото подробности шокирали индивида и било време да си признае, че това е просто експеримент.

“Екстрасенсът ” разкрил за какво в действителност е взел цялата тази информация. Човекът насреща бил шокиран, обещавайки да продължи да бъде по-внимателен и подозрителен в интернет.

В допълнение, сега обществените мрежи са цялостни с разнообразни шпионски стратегии, посредством които можете да получите и друга информация за точния човек. Но не се тормозете, можете да разберете дали има някакъв тип контрол над вас, като се запознаете с информацията, разказана по-долу.

За да направите това, има някои комбинации от цифри, които би трябвало да наберете на телефона си.

1) *# 06#. Позволява ви да разберете неповторимия IMEI номер на всеки смарт телефон, в това число, в случай че телефона е iPhone.

2) *#21#. Позволява ви да получите информация за включени пренасочвания  – повиквания, известия и други данни. Много е комфортно, в случай че желаете да ревизирате дали някой ви шпионира.

3) *#62#. С тази команда можете да разберете колко входящи повиквания се пренасочват, ако iPhone е изключен или е отвън обсега на мрежата.

4) ## 002 #. Деактивира пренасочването на повиквания. По този метод единствено вие ще приемете повикванията.

5) *#30#. Предоставя информация за идентифициране на входящия номер.

6) *#33 #. Показва информация за блокиране на изходящи поддържани услуги, като например повиквания, SMS и други данни.

7) *#43#. Показва информация за чакащо повикване.

Вижте още: Тези 9 продукта лекуват тъкмо органите, на които наподобяват

8) *3001#12345#*. Така нареченото меню „ Джеймс Бонд “: тук можете да намерите информация за SIM картата и равнището на сигнала на клетъчната мрежа, даже намира знаци за приемане на клетъчен сигнал. Всички данни, апропо, се актуализират своевременно.

9) *#*#3646633#*#* – инженерното меню за Android – смарт телефони с чип MTK.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР